НОВИНИ

12 станаха жертвите на лавината в Италия. 17 човека са в неизвестност

Броят на загиналите при лавината в Централна Италия, която затрупа хотел, нарасна до 12, а 17 човека продължават да са в неизвестност, предаде Асошиейтед прес.

станаха жертвите лавината италия човека неизвестност
bnt avatar logo
от БНТ
11:19, 24.01.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света

През изминалата нощ пожарникарите са открили тленните останки на петима души. Днес издирванията продължават с надеждата някой все още да е оцелял шест дни след бедствието.

Вчера спасителните екипи бяха насърчени от откриването на три от живеещите в хотела кученца, макар и да подчертаха, че белите овчарски кучета са открити в котелно помещение далеч от мястото, където се смята, че може да се намират липсващите хора.

Родените на 4 декември кученца са деца на "талисманите" на хотела, Нувола (Облак) и Лупо (Вълк), които избягаха в безопасност в долината под хотела на 18 януари - деня, в който падна лавината, отбелязва ДПА.

Първите погребения на загинали при трагедията ще се състоят днес.

Прокуратурата разследва дали поредица от пропуснати комуникации, подценяване на рискове и закъсняла реакция на няколкоте дни обилни снеговалежи са допринесли за високия брой на жертвите при лавината на 18 януари, отбелязва АП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви ще са професиите на бъдещето
Какви ще са професиите на бъдещето
Близо 75 хиляди туристи са посетили Перперикон през 2016 г.
Близо 75 хиляди туристи са посетили Перперикон през 2016 г.