НОВИНИ

Четирима журналисти от Би Би Си са ранени при атентата в Кабул

Афганистански шофьор, работещ за Би Би Си, е сред загиналите при днешния самоубийствен атентат в Кабул, съобщи британското обществено радио и телевизия в комюнике, цитирано от Франс прес. Четирима журналисти от Би Би Си са били ранени. Те са настанени в болница, но животът им е вън от опасност.

bnt avatar logo
от БТА
12:58, 31.05.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света
четирима журналисти ранени атентата кабул

По-рано днес германският министър на външните работи Зигмар Габриел съобщи, че един афганистански охранител на германското посолство в Кабул, край което отекна експлозията, е сред убитите.

Няколко служители на дипломатическото представителство са били ранени. Габриел не уточни техния брой и състояние. Леко пострадали са и двама служители на японското посолство в Кабул.

Охранител на египетската дипломатическа мисия е бил ранен от стъкла, предаде ТАСС, като се позова на външното министерство на страната.

Редица посолства, включително тези на България, Германия, Франция, Япония и Египет, са понесли щети при атентата. Няма пострадали служители на българското посолство, съобщи министерството на външните работи.

Най-малко 90 души загинаха и около 400 бяха ранени при самоубийствения атентат с натъпкана с експлозиви цистерна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Вучич положи клетва като нов президент на Сърбия
Александър Вучич положи клетва като нов президент на Сърбия
Невероятно Южно сияние над Тасмания (видео)
Невероятно Южно сияние над Тасмания (видео)