Десетки хиляди участваха в "демонстрация на любовта" в Стокхолм

Десетки хиляди се стекоха днес на площад "Сергелсторг" в центъра на Стокхолм, близо до мястото на терористичния атентат, извършен в петък, за да участват в "демонстрация на любовта" в памет на жертвите, предаде ТАСС.

от Източник: БТА
18:05, 09.04.2017
Чете се за: 00:40 мин.
По света
десетки хиляди участваха демонстрация любовта стокхолм

Огромно море от хора изпълни целия площад и съседните улици.

Полицаите старателно пренесоха всички цветя, положени по-рано пред огражденията около мястото на трагедията и ги подредиха на стълбите от едната страна на площада, оформяйки три огромни квадратни цветни лехи. Сред букетите имаше листове с послания от скърбящите хора и шведски знамена.

Присъстващите почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от терористичния акт точно в 14.53 ч. местно време - когато беше извършено нападението на пешеходната улица "Дротнинггатан" в петък. Хората стояха прегърнати, а много от изказващите се изразиха през сълзи скръбта и единението си в тези мигове на изпитания, заявявайки, че "днес всички ние сме жители на Стокхолм".

"Терорът никога няма да победи. Вместо това ще си спомним за откритостта, присъща на нашия град", отбеляза кметицата на шведската столица Карин Вангард.

Откраднат камион на компанията "Спендрупс" в петък се вляза в минувачите на улица "Дротнинггатан" в центъра на Стокхолм, изминавайки 550 метра из пешеходната зона. По данни на полицията четирима са загинали, а 15 са ранени. Двама души са задържани във връзка с терористичния акт, единият от които е предполагаемият извършител, 39-годишен гражданин на Узбекистан. Полицията разпитва още трима души.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ученици от Велико Търново спечелиха международно състезание за видеоклип
Ученици от Велико Търново спечелиха международно състезание за видеоклип
44 нелегални имигранти бяха заловени на сръбско-румънската граница
44 нелегални имигранти бяха заловени на сръбско-румънската граница