САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Децата и насилието - как се контролира телевизионното съдържание?

Съветът за електронни медии, доставчиците на медийни услуги и Държавната агенция за закрила на детето сключиха ежегодното Споразумение за защита на децата от съдържание, което е неблагоприятно или създава опасност от увреждане на тяхното физическо, психическо, нравствено и/или социално развитие. Как се пазят децата от неподходящо съдържание в медиите и как се контролира телевизионното съдържание? Темата в Сутрешния блок на БНТ коментираха председателят на СЕМ София Владимирова и д-р Елеонора Лилова - председател на Държавната агенция за закрила на детето.

от БНТ
08:46, 18.03.2019
Чете се за: 00:15 мин.
У нас
Елеонора Лилова - председател на Държавната агенция за закрила на детето: Може да има повече предавания за деца. Днешните деца не гледат телевизия и знам, че това е много трудно да се направи.
София Владимирова, председател на СЕМ: Проблемът със съдържанието в медиите не е в традиционните, а в онлайн медиите, където децата прекарват най-много време. Децата на днешния свят не приемат линейното съдържание, което ние сме свикнали да гледаме по телевизията.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Забравен багаж затвори метростанция Западен парк
Забравен багаж затвори метростанция "Западен парк"
След битката за листата: Има ли шанс Елена Йончева да донесе победа за БСП
След битката за листата: Има ли шанс Елена Йончева да донесе победа за БСП