НОВИНИ

Децата и насилието - как се контролира телевизионното съдържание?

Съветът за електронни медии, доставчиците на медийни услуги и Държавната агенция за закрила на детето сключиха ежегодното Споразумение за защита на децата от съдържание, което е неблагоприятно или създава опасност от увреждане на тяхното физическо, психическо, нравствено и/или социално развитие. Как се пазят децата от неподходящо съдържание в медиите и как се контролира телевизионното съдържание? Темата в Сутрешния блок на БНТ коментираха председателят на СЕМ София Владимирова и д-р Елеонора Лилова - председател на Държавната агенция за закрила на детето.

bnt avatar logo
от БНТ
08:46, 18.03.2019
Чете се за: 00:15 мин.
У нас
Елеонора Лилова - председател на Държавната агенция за закрила на детето: Може да има повече предавания за деца. Днешните деца не гледат телевизия и знам, че това е много трудно да се направи.
София Владимирова, председател на СЕМ: Проблемът със съдържанието в медиите не е в традиционните, а в онлайн медиите, където децата прекарват най-много време. Децата на днешния свят не приемат линейното съдържание, което ние сме свикнали да гледаме по телевизията.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забравен багаж затвори метростанция Западен парк
Забравен багаж затвори метростанция "Западен парк"
След битката за листата: Има ли шанс Елена Йончева да донесе победа за БСП
След битката за листата: Има ли шанс Елена Йончева да донесе победа за БСП