НОВИНИ

Деветима са кандидатите за генерален директор на БНТ

В 17:00 часа изтече срокът за подаване на документи за участие в конкурса за нов генерален директор на Българската национална телевизия. Съветът за електронни медии трябва да направи избора на 23 август.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:30, 17.07.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В битката за ръководния пост на обществената телевизия се включиха бившият генерален директор на националното радио Валерий Тодоров, бившият финансов и изпълнителен директор на БНТ Тома Иванов, журналистите Емил Кошлуков, Иван Гарелов, Константин Каменаров, Сашо Йовков, Стоил Рошкев и Теодор Ангелов. В надпреварата участва и инженерът Радослав Главчев.

На 8 август ще стане ясно кои кандидати ще бъдат допуснати до участие в процедурата, а до 17 август - кои от тях ще стигнат до изслушването.

На 21 и 22 август те ще могат да представят концепциите си за управление на БНТ, а на 23 август Съветът за електронни медии ще проведе гласуването. За да бъде избран някой от кандидатите, той трябва да получи поне 3 от петте гласа на членовете на СЕМ. Ако никой не бъде избран при първото гласуване, се провеждат още две през един час в рамките на същия ден.

Според условията на СЕМ, ако няма избран кандидат, процедурата се прекратява.

Повече подробности за конкурса можете да видите на официалната страницата на Съвета за електронни медии - ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Снимки на крадци слагат в хранителни магазини в Благоевград
​Снимки на крадци слагат в хранителни магазини в Благоевград
Протести срещу съдебните реформи в Полша
Протести срещу съдебните реформи в Полша