НОВИНИ

Доц. Георги Лозанов: „Не се разхождайте из чувствата на хората“

В Русе започна 16-ото издание на медийния фестивал „Българската Европа“. Специално за форума пристигнаха медийни експерти и анализатори, които ще се включат в различни дискусии и ще отличат най-добрата телевизионна продукция, излъчена през последните 2 месеца. Сред гостите е и бившият председател на Съвета за електронни медии доц. Георги Лозанов, който, по повод трагичните събития в село Хитрино, призова българските медии „да не се разхождат из чувствата на хората“.

bnt avatar logo
от Ива Колева
20:15, 12.12.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Фестивалът „Българската Европа“ започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от село Хитрино. Доц. Георги Лозанов беше категоричен, че медиите не трябва да безпокоят хората в скръбта им.

Доц. Георги Лозанов преподавател, бивш председател на Съвета за електронни медии
„Не можеш да запиташ един човек, който току-що е загубил близък, как се чувствате. Въпрос на професионален опит и съвест, трябва на терен да прецениш тази граница.“

Тази година журито на фестивала „Българската Европа“ е изгледало голяма част от телевизионната продукция в страната през последните месеци на 2016-а и вече има конкретни наблюдения.

Доц. д-р Иво Драганов - председател на журито
„Има едно-единствено детско предаване и то е на БНТ. Когато правиш телевизия, имаш само 2 възможности – едната е да банализираш темата, а другата – да я анализираш, търсейки причинно-следствените връзки.“

Победителите ще станат ясни утре на специална церемония, когато фестивалът продължава и с филмова, и с дискусионна програма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плевнелиев призова към солидарност със семействата от Хитрино
Плевнелиев призова към солидарност със семействата от Хитрино
Жители на видинско село възстановиха храма, който се е рушал 30 години
Жители на видинско село възстановиха храма, който се е рушал 30 години