НОВИНИ

На сесията в Страсбург: Джузепе Конте излезе със становище за бъдещето на ЕС

Вчера пред Европейския парламент в Страсбург италианският премиер Джузепе Конте коментира темата за бъдещето на Европейския съюз. Дебатът беше с продължителност от повече от 3 часа.

Надежда Василева
от Надежда Василева
08:04, 13.02.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света

По време на дебата обществото се интересуваше дали италианският премиер ще засегне темата за скандала, който се разрази между Франция и Италия, когато Конте се срещна с представители на "жълтите жилетки". В първото изказване на премиера нямаше коментар по темата, но впоследствие Джузепе Конте, че двете държави имат дълбоки корени и не бива да се стига до подобни разногласия.

Италианският премиер обърна внимание на ситуацията с миграцията. Според него ЕС е закъснял да се справи с проблема. Той заяви, че са нужни повече пари за укрепване сигурността по границите, коментира ситуацията с Брекзит сподели, че предстои вземане на важни решения, които касаят всички европейски държави.

Днес очакваме пресконференция в Страсбург, на която ще бъдат обсъждани предстоящите евроизбори, как ще бъдат разпределени местата европарламента, още коментари за трансграничните плащания и намаляване на таксата на банките при подобни плащания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томислав Дончев: Избори с изцяло нов състав на ЦИК е голяма авантюра
Томислав Дончев: Избори с изцяло нов състав на ЦИК е голяма авантюра
Международна конференция за Близкия изток стартира във Варшава
Международна конференция за Близкия изток стартира във Варшава