НОВИНИ

Един ранен и седем арменски полицаи са взети за заложници

Кореспондентът на БНР в Москва - Николай Кръстев каза, че при нападението на полицейското управление в Ереван един полицай е ранен, а други седем арменски полицаи са взети за заложници.

bnt avatar logo
от Николай Кръстев - кор. на БНР
12:59, 17.07.2016
Чете се за: 00:56 мин.
По света

Има вече разпространено видео, в което е представено искането на групата до властите в Ереван да бъде освободен арестуваният на 20 юни представител на опозицията в Армения Жирайр Сефилян, който е обвиняем в организирането на престъпна група. Те заявяват, че имат намерение да изменят обстановката в Армения, чрез "въоръжено въстание", се казва в изявление, разпространено от опозиционната групировка.

В него се казва "вече сме взели под контрол една от основните полицейски бази в Ереван в столичен квартал". В същото време арменските специални служби опровергават информацията, за въстание в Ереван. Това се казва в разпространено изявление на службата за национална сигурност на Армения. Според тях в страната привърженици на опозицията в Армения разпространяват слухове и дезинформация в електронните медии, за началото на въоръжено въстание и за превземането на сгради.

Властите обаче признават, че са започнали преговори за мирното връщане на сградата обратно в ръцете на арменската полиция. Опозицията в Армения и по специално движението «Нова Армения» обяви в края на миналата година, за да стане ясен политическия контекст на събитията на които сме свидетели, след проведен референдум за конституционни промени в началото на декември 2015 год., че започва процес на гражданско неподчинение и смяна властта в Ереван.

От своя страна тогава и другата опозиционна партия «Наследство» обяви, че след свалянето на управлението в Ереван смятат да създадат правителство на националното доверие, до провеждането на предсрочни парламентарни и президентски избори. Повод за тези искания е проведената политическа реформа в страната от края на 2015 година, според която държавният глава на Армения ще се избира вече от парламента, а превес във властта ще има премиерът, като според опозицията, това е опит президента на страната Серж Саркисян да запази водещите си позиции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин разговаря с Ердоган: Съболезнования и пожелания за стабилизиране на Турция
Путин разговаря с Ердоган: Съболезнования и пожелания за стабилизиране на Турция
Турски вицепремиер увери инвеститорите, че няма за какво да се притесняват
Турски вицепремиер увери инвеститорите, че няма за какво да се притесняват