НОВИНИ

​Европол: Европа е заплашена от терористични атаки от нов стил

Откриването на европейския антитерористичен център съвпадна с публикуването на нов доклад на Европол, според който групировката "Ислямска държава" е разработила нов вид атаки, чиято мишена ще бъде основно Европа.

bnt avatar logo
от БНТ
21:42, 25.01.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света

5 хиляди европейски граждани са се радикализирали при сражения в чужбина и повечето от тях са се завърнали у дома, предупреждават от Европол. Същевременно "Ислямска държава" разпространи поредния си заплашителен видеоматериал. Твърди се, че в него са показани атентатори от 13 ноември в Париж, но автентичността на видеото не може да бъде потвърдена. Във видеото се отправят заплахи към международната коалиция, включително и към Великобритания. Френският президент Франсоа Оланд коментира от Индия, където е на посещение, че страната му няма да отстъпи пред заплахите.

Франсоа Оланд, президент на Франция: Франция няма да бъде разколебана от никакви терористични заплахи. Ако взех мерки за продължаване на извънредното положение, то е защото знам, че тези заплахи съществуват, но ние няма да отстъпим.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студ и сняг в САЩ и Азия
Студ и сняг в САЩ и Азия
Съветът на президентите се обяви за разширяване на пряката демокрация у нас
Съветът на президентите се обяви за разширяване на пряката демокрация у нас