НОВИНИ

Фандъкова е поискала проверка на техническото състояние на автобусите

Поисках от "Автомобилна администрация" да направи проверка на техническото състояние на автобусите, обслужвани от частните оператори. Това съобщи днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка със случая, при който автобус се запали тази сутрин на Орлов мост.

bnt avatar logo
от БНТ
12:57, 08.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Автобусът се е движил по линия 306 и е обслужван от частната фирма "Карат С".

Тя съобщи, че договорът на оператора по линията изтича през 2017 година. До края на ноември тази година пък изтича договорът на Столичната община с две фирми, които обслужват линиите 84, 404, 30, 90, 54 и 42. По линия 84 ще се движат изцяло нови автобуси и пробно - нов електробус, информира кметът Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Аз поисках веднага от автомобилна администрация да направи проверка на техническото състояние на автобусите на частните оператори и нека да кажа, че специално на този оператор договорът приключва следващата година. Сега буквално до няколко дни очаквам Столичният автотранспорт да поеме обслужването на две от частните линии до този момент.

По думите й усилията на Столичната община за подмяна на автобусите са огромни. Тя очаква от частните оператори да изпълняват ангажиментите си, така както трябва. Също така припомни, че през последните две години са подменени над 50 на сто от автобусния парк. В момента е в ход и процедура за закупуването на нови автобуси.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима заподозрени членове на Ислямска държава са арестувани в Германия
Петима заподозрени членове на "Ислямска държава" са арестувани в Германия
ЕС отправи нови критики към Турция
ЕС отправи нови критики към Турция