НОВИНИ

Фейсбук разчита на изкуствения интелект в борбата със самоубийствата

Фейсбук обяви, че ще "разгърне" система с изкуствен интелект, целяща да разпознава бързо членовете на социалната мрежа, които имат самоубийствени мисли. Инициативата е с цел своевременно помагане на тези хора, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
09:35, 28.11.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света
фейсбук разчита изкуствения интелект борбата самоубийствата

Технологията ще издирва автоматично индикации за самоубийствени мисли в посланията на потребителите, както в постваните от тях клипове във "Фейсбук лайф".

При наличието на такива индикации персоналът на Фейсбук ще бъде информиран бързо, както и организациите, оказващи специализирана помощ на хората със самоубийствени мисли. Системата с изкуствен интелект ще проучва не само посланията на членовете на мрежата, но и отговорите на техните приятели.

Фейсбук вече е вкарал в действие средства, позволяващи на потребителите да подадат сигнал, ако смятат, че техен приятел иска да сложи край на дните си, но системата с изкуствен интелект ще позволи да се подава по-бързо информация за такива хора и дори да се откриват сигнали, които членовете на мрежата може и да не са забелязали.

След тестов период в САЩ Фейсбук ще разгърне системата и извън страната и накрая тя ще е достъпна навсякъде, с изключение на ЕС, казва Гай Роузън, вицепрезидент на Фейсбук, отговарящ за управлението на продуктите на компанията. Личните данни в ЕС за защитени от по-строги закони, отколкото тези в САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха хотел във Вършец заради горящи газови бутилки
Евакуираха хотел във Вършец заради горящи газови бутилки
Над 1,4 млрд. лв. са договорени по ОП „Иновации и конкурентоспособност“
Над 1,4 млрд. лв. са договорени по ОП „Иновации и конкурентоспособност“