САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Франция и Германия в мащабна акция по издирването на атентатора от Страсбург

Полицията в Страсбург провежда мащабна операция в квартала, където атентаторът Шериф Шекат последно е видян. Три са вече жертвите на вчерашното нападение след като един от ранените почина. Полицията призова за помощ в издирването на нападателя. Във френския парламент се обсъжда вот на недоверие към правителството на Едуар Филип заради кризата с "жълтите жилетки". Коледният базар в града и днес остава затворен. Ранените 13 души са на възраст между 20 и 65 години.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:30, 13.12.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света

29-годишният атентатор Шериф Шекат се издирва във Франция и в съседна Германия, контролът на границата е особено засилен.

В опит да намали напрежението френското правителство призова жълтите жилетки да бъдат " разумни " и да не протестират тази събота.

Бенжамен Гриво: говорител на правителството на Франция: Не е работа на правителството да казва на някое движение да спира или не, считам, че положихме началото на диалог и той не трябва да е на улицата в средата на декември във време,когато мисля че на нацията й е необходимо спокойствие особено след вчера.

Засега е ясно, че демонстрации няма да има само в Страсбург. Заради кризата с жълтите жилетки правителството на Едуар Филип е изправено пред вот на недоверие, за който се смята, че ще бъде лесно преодолян.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Акулите обичат джаз
ДРУГИТЕ новини: Акулите обичат джаз
Повдигнаха обвинения на шестима служители от АПИ за инцидента в тунел Ечемишка
Повдигнаха обвинения на шестима служители от АПИ за инцидента в тунел "Ечемишка"