НОВИНИ

ГЕРБ: Няма нужда от актуализация на бюджета

Продължава задочната размяна на реплики между ГЕРБ и БСП на тема средства за сектор сигурност. От ГЕРБ заявиха, че в бюджета за тази година има осигурени пари за назначаване на още хиляда полицаи и че не е необходима актуализация. Поетапно нови служители ще бъдат назначени и в Министерството на отбраната. Вчера от левицата поискаха актуализация на бюджета, за да се решат проблемите с недостига на хора и ниските заплати в сектор "Сигурност". От ГЕРБ определиха като неразбиране или спекулации твърденията на БСП, че няма осигурено финансиране.

bnt avatar logo
от БНТ
17:27, 12.06.2017
Чете се за: 00:15 мин.
У нас
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Аз им благодаря на БСП, че припознаха управленската програма на ГЕРБ. Това, което можем да заявим категорично - че ще бъдат назначени за 2017 година 1000 полицейски служители. В момента от началото на годината до настоящия момент има обявени 600 конкурса за назначаване на нови полицейски служители. От тя една немалка част са назначени.
Менда Стоянова - ГЕРБ: Не е необходимо да се прави актуализация на бюджет 2017, включително и за допълнителни разходи към сектор Сигурност.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново опасност от оспорване на кръвните проби за алкохол в съда
Отново опасност от оспорване на кръвните проби за алкохол в съда
Обучават доброволци за помощ на пострадали при бедствия
Обучават доброволци за помощ на пострадали при бедствия