НОВИНИ

Главният прокурор се среща с депутати от "Обединени патриоти"

Главният прокурор Сотир Цацаров се среща днес в НС с парламентарната група на "Обединените патриоти". Тази среща се наложи, след като стана ясно, че номинацията на Сотир Цацаров за председател на антикорупционната комисия не е била съгласувана с депутатите от НФСБ.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:16, 21.11.2019 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Защо приехте номинацията за шеф на антикорупционната комисия?

Сотир Цацаров: Защото считам, че комисията има потенциал и защото считам, че по някакъв начин мога да допринеса за това тя да получи това място, което ѝ отрежда законът.

Какви промени в работата ще предложите?

Сотир Цацаров: Промените в работата, които бих предложил, ще бъдат предмет на концепцията. При всички случаи смятам в самата концепция да предложа съвсем конкретни и прагматични неща, които са свързани с работата на комисията, и които при всички случаи ще бъдат свързани с това тя да бъде "събудена от състоянието, в което се намира сега".

По-рано от БСП съобщиха, че не са взели решение дали ще подкрепят някой от издигнатите кандидатури за председател на антикорупционната комисия. Корнелия Нинова обаче заяви, че тя лично ще гласува против. Според нея е сгрешен моделът, по който се избира комисията. БСП отново повториха тезата си, че председателят трябва да се назначава от президента.

Вие лично как бихте гласували?

Корнелия Нинова: С уговорката, че това е лично мнение, а не еднолчно налагане на решение в партитя и в групата. Личното ми мнение, отново подчертавам, аз ще гласувам против. Не се съвмявам в качествата на никого. Говоря, че моделът е сбъркан, който и да е там. Не да е Цараров, не да е Найденов или който и да е. Когато са го излъчили едни хора и утре могат да го сменят, ако той тръгне срещу тях - тази работа е обречена.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правозащитни организации срещу ЕК заради малките домове за деца с увреждания
Правозащитни организации срещу ЕК заради малките домове за деца с увреждания
До месец започва пренасочване на вода от Владайския канал към язовир Студена
До месец започва пренасочване на вода от Владайския канал към язовир "Студена"