Ирак е в траур след кървавия атентат в Багдад

Взрив избухна край американското консулство в саудитския град Джеда в малките часове на днешния ден. Охраната видяла съмнителен мъж в кола, паркирана срещу сградата. Когато го доближили, мъжът задействал пояс с експлозиви. Няма други жертви освен него, служителите са леко ранени. Опитът за нападение става в деня на националния празник на САЩ. Броят на жертвите от нападението в Багдад в събота вечерта достигна 165 души.

от БНТ
19:31, 04.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Ирак е в траур. Днес в свещения за шиитите град Наджаф бяха погребани много от жертвите на най-страшния терористичен акт в страната през последната година. "Ислямска държава" пое отговорност за атаката в багдадския квартал Карада. Пълен с експлозиви хладилен камион беше взривен пред ресторант вечерта, когато хората излизат навън по време на свещения месец Рамазан.

Под отломките откриват още тела. Разпознаването вероятно ще трае дълго. Поне 30 души се водят за изчезнали.

"Бог да накаже онези, които са виновни за този взрив. Много хора още са под отломките, не могат да ги извадят".
;

След мощния взрив много сгради и магазини са опожарени. Улицата е неузнаваема.

Атентатът помрачи победните изявления на властите след като армията превзе Фалуджа от "Ислямска държава". Всичко показва, че властите са неспособни на въведат ефикасни мерки за сигурност в Багдад, отбелязват наблюдатели.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проверяват заведенията край морето
Проверяват заведенията край морето
Хиляди пластмасови капачки за една добра кауза в Пловдив
Хиляди пластмасови капачки за една добра кауза в Пловдив