НОВИНИ

Издирват опасни затворници в Калифорния

Истински екшън в щата Калифорния. Полицията е вдигната на крак , след като трима престъпници избягаха от един от най- строго охраняваните затвори в щата - Санта Ана. Те са много опасни и въоръжени, предупреждават властите. Бягството им е като от сюжет на холивудски филм и едва третото в историята на този затвор.

bnt avatar logo
от Георги Петров
09:12, 26.01.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Тримата избягали затворници са от виетнамски произход и са на възраст между 20 и 43 години. Счита се, че в средите на виетнамската общност са им помогнали да се укрият, особено предвид факта, че според полицията тримата са били членове на етническа престъпна банда.

Те са избягали малко след сутрешната проверка на затворниците, която се прави в 05:00 часа и затова бягството им е установено едва 10 часа по-късно при вечерната проверка.

Тримата са успели да прережат метална решетка към вентилационна шахта, качили са се на покрива и оттам са се спуснали с въже от чаршафи. Властите не знаят как те са се сдобили с необходимите сечива за целите си, нито как са ги постигнали достатъчно незабележимо.

ФБР предлага награда от 20 000 долара за всяка информация, която може да помогне да бъде установено местоположението им. Бягството им маркира едва третото такова в историята на затвора в Санта Ана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дейвид Духовни вече има своя звезда на Алеята на славата
Дейвид Духовни вече има своя звезда на "Алеята на славата"
Евакуация на гара в Рим заради пластмасово оръжие
Евакуация на гара в Рим заради пластмасово оръжие