НОВИНИ

Изгорялата къща на Димитър Златков от Ощава е почти завършена

Димитър Златков, който загуби дома си при големия пожар в Кресненското дефиле това лято, ще влезе в новата си къща до два месеца. Това уверяват строителите, които от септември всеки ден работят на обекта. С помощта на доброволци и дарители, къщата вече е издигната на два етажа, а покривът е почти готов. Предстои скоро да се постави и дограма.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
19:20, 30.11.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Димитър Златков загуби дома си навръх 67-я си рожден ден. Огънят изпепели къщата и спестяванията му. Той обаче не загуби вяра, че нещата някак ще се наредят и с нетърпение очаква да заживее в новия си дом.

Димитър Златков: Добре, всичко върви нормално, хубаво. От хубаво по-хубаво ще стане, това е, ама си е напрежение. Човек се тормози, не може да ти е безразлично от това, където е преминало.

Всеки ден Христо Серафимов и строителната му бригада пътуват над 20 км от село Брезница до тук, за да помагат.

Христо Серафимов, строителен работник: На мен ми е драго, че му помагаме на тоя човек, трябва да успеем да я направим къщата. Притиска ни времето да я покрием, след това покрием ли я вътре ще се работи. Очакваме 2-3 дни тука времето да поутопи снега и ще дойдат и доброволци още да помогнат за пренасяне на керемидите и качване.

В дарителската сметка за пострадалите от пожара хора вече са събрани 25 хил. лева. Парите ще бъдат използвани за купуване на фургони и частичен ремонт на другите засегнати домове в селата Ощава и Стара Кресна. В момента хората се нуждаят от сено и фураж за животните, тъй като огнената стихия изпепели пасищата в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден опит за съставяне на германско правителство
Пореден опит за съставяне на германско правителство
ДРУГИТЕ новини
ДРУГИТЕ новини