НОВИНИ

​Колумбия отхвърли твърденията, че стои зад опита за покушение срещу Мадуро

Колумбия отхвърли твърденията на венецуелския президент Николас Мадуро, че стои зад опита за покушение срещу него. По време на реч на Мадуро в Каракас избухнаха две експлозии на безпилотни летателни апарати. Седем души са ранени, други седем са арестувани. Колумбийският президент Хуан Мануел Сантос счита Мадуро за диктатор и оспорва властта му.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
11:52, 05.08.2018
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Взрив прекъсна речта на венецуелския президент Николас Мадуро в столицата Каракас по време на военен парад. Прякото предавана на парада по случай 81-та годишнина от основаването на венецуелската национална гвардия беше прекъснато след като строени войници се разбягаха. Левият президент обясни по-късно ситуацията.

Николас Мадуро - президент на Венецуела: "Тъкмо казвах "нека не снижаваме бдителността си, конспирациите се върнаха". В този момент, летящ обект експлодира точно пред мен. Първата ми реакция беше да наблюдавам, да запазя спокойствие, защото имам пълно доверие в народа и въоръжените сили".
;

Седем души са ранени и седем са арестувани. Мадуро директно обвини колумбийския си колега в опит за атентат срещу него.

Николас Мадуро - президент на Венецуела: "Това беше опит да ме убият. Те се опитаха да ме убият и аз не се съмнявам, че всичко сочи към десницата, венецуелската крайна десница в съюз с колумбийската крайна десница и че името на Хуан Мануел Сантос стои зад този опит."

Колумбия и Венецуела са съседни държави. Имат обща граница от 2 200 километра. Колумбийският президент Сантос, който има Нобел за мир, наред с други държави критикува управлението на Мадуро, чиято страна е изпаднала в хиперинфлация. Сантос смята, че падането на режима в Каракас е близко. Колумбийското правителство окачестви като абсурдни обвиненията, че Сантос има нещо общо с опита за покушение срещу Мадуро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести на израелски друзи срещу закона за националната държава
Протести на израелски друзи срещу закона за националната държава
Много хора заседнаха на Симеоновския лифт на Витоша за повече от час (ВИДЕО)
Много хора заседнаха на Симеоновския лифт на Витоша за повече от час (ВИДЕО)