НОВИНИ

Корупцията е като дрога, според папа Франциск

Корупцията е като наркотик, от който ставаме зависими, заяви днес папа Франциск пред хилядите вярващи, събрали се на площад "Свети Петър" във Ватикана, предаде Франс прес.

корупцията дрога папа франциск
bnt avatar logo
от БНТ
16:31, 18.09.2016
Чете се за: 00:38 мин.
По света

"Някои се отнасят с корупцията като с дрогата: мислят, че могат да я използват и да спрат, когато поискат", обясни папата.

"Започва се с малко, малка сума тук, рушвет там" и така "се губи собствената свобода", предупреди той, допълвайки, че корупцията води до "привикване" и създава бедност и страдание.

Главата на Римокатолическата църква прикани хората да се обединят в молитвите си за мир във вторник, когато той ще се срещне с ръководителите на други религии в град Асизи, информира Асошиейтед прес.

Пред вярващите на площад "Свети Петър" Франциск заяви, че "сега, повече от всякога, се нуждаем от мир в тази война, която е навсякъде по света".

Еднодневното му посещение в Асизи - родното място на светеца, чието име носи - включва среща с водачите на Православната и на Англиканската църква, както и с представители на исляма и юдаизма.

При събора във вторник участниците християни ще се молят в базиликата "Свети Франциск", а изповядващите останалите религии - на други места в Асизи. След това всички ще се съберат в базиликата за речта и размислите на папата.

Свети папа Йоан Павел Втори поставя начало на традицията с молитвата в Асизи през 1986 година, припомня АП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малко под 30% от френските мюсюлмани отхвърлят светските закони
Малко под 30% от френските мюсюлмани отхвърлят светските закони
БСП се събра в местността Копривките край Пловдив
БСП се събра в местността "Копривките" край Пловдив