НОВИНИ

Летището в Брюксел възстанови изцяло нормалното обслужване на пътниците

От днес терминалът за заминаващи пътници на летище Завентем в Брюксел, поразен при атентата на 22 март, възстановява изцяло дейността си, съобщават местни медии. На час летището ще може да обслужва по 28 излитания.

летището брюксел възстанови изцяло нормалното обслужване пътниците
bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 02.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Остават в сила допълнителните мерки за сигурност с разполагането на военни и полицейски сили, но регистрацията на пътниците се извършва изцяло в терминала. Досега някои от пътуващите бяха регистрирани в палатки, издигнати пред сградата на аерогарата.

Отсега нататък в палатките ще бъде извършвана само предварителна проверка на документите за самоличност на пътуващите, на техните билети и багажи. Улеснен е достъпът на пристигащите и заминаващите до автогарата на летището.

Запазват се проверките на пристигащите автомобили, както и на пътниците, по преценка на военните и полицаите. Паркингът непосредствено пред аерогарата не е достъпен, но летището въведе безплатен престой до 15 минути на закрития паркинг за автомобилите на изпращачите и посрещачите.

Терминалът за заминаващи пътници бе разрушен от избухването на три бомби през март при атентат, за който отговорност пое терористичната групировка "Ислямска държава". При нападението загинаха 15 души, а 81 бяха ранени. Час по-късно бе взривена бомба и в метрото в Брюксел, където жертвите бяха 17, а ранените - над 200.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът отложи заседанието за мярката за неотклонение на Ценко Чоков
Съдът отложи заседанието за мярката за неотклонение на Ценко Чоков
Стачната вълна във Франция продължава
Стачната вълна във Франция продължава