НОВИНИ

Любен Петров: Реформаторският блок трябва да се преформатира генерално

Отстраненият преди няколко дни от поста председател на СДС - София Любен Петров призова за сериозно обединение около принципи и политики, а не около личности. Това според него е отговорност пред хората, които са в център дясно. Обединението може да даде една гаранция, че на предстоящите избори хората ще гласуват убедено, а не по носталгия.

bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 13.01.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В "Още от деня" Любен Петров обясни, че отстранен от поста, защото смята, че пътят на СДС не трябва да бъде с Реформаторския блок, а да тръгне по пътя на Радан Кънев и не само към него, а към всички десни хора в България и партии, които са център дясно.

Любен Петров, зам.-министър на икономиката и зам.-председател на СДС: Ако искаме да постигнем голяма промяна в България, не може да се затваряме само в нашите две партии, трябва да гледаме по-широко на дясната политика в България.

Въпреки това Петров смята, че Реформаторкият блок трябва да е единен, но трябв да си каже кривиците и да продължи напред.

Любен Христов, зам.-министър на икономиката и зам.-председател на СДС: Ако смятаме, че отново втори път можем да излъжем българския избирател, няма да се получи. Реформаторският блок трябва да се преформатира генерално, да се заложи на нови принципи и идеи и да се направи едно по-широко обединение, но с хора, които са съидейници.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобата за пътник без билет скача до 50 лв.
Глобата за пътник без билет скача до 50 лв.
25 митничари са арестувани във Варна
25 митничари са арестувани във Варна