НОВИНИ

Мащабна операция за обезвреждане на бомба от Втората световна война в Париж

В Париж започна мащабна операция по обезвреждането на бомба от Втората световна война, съобщава в. "Локал". Снарядът беше открит при строителни работи в северната част на френската столица – в района на квартала Льо Шапел и предградието Сен Дени на 4 февруари.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:34, 17.02.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света
мащабна операция обезвреждане бомба втората световна война париж

Полицията съобщи, че около 2000 души, живеещи в района са били евакуирани като предпазна мярка. Зоната е блокирана - не се допускат автомобили, нарушен е графикът на полетите на летище "Шарл де Гол", както и разписанието на влаковете "Евростар".

Плановете на специалния екип, който ще обезвреди бомбата, е снарядът да бъде спуснат в 7-метров кладенец и тогава да бъде детониран. Ако всичко мине по план, гражданите ще могат да се завърнат по домовете си в неделя довечера. Всички евакуирани, които нямат роднини, при които да отседнат, са настанени във временни убежища.

Въпреки че по време на Втората световна война около Париж са пуснати над 2000 бомби, откриването на снаряд в самия град е изключително рядко явление, твърдят експерти. Последният подобен случай е от преди 16 години – през 2003 г. снаряд беше открит на дъното на река Сена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карнавалът във Венеция започна с нощен парад и хиляди туристи
Карнавалът във Венеция започна с нощен парад и хиляди туристи
Кой е Франс Тимерманс?
Кой е Франс Тимерманс?