НОВИНИ

МВР въвежда засилени мерки по време на празниците

Утре и в понеделник се спира движението на ТИР-ове по магистралите и основните пътища в страната. По всички гари, автогари и летища превантивно са въведени засилени антитерористични мерки, отговарящи на код "жълто". Това стана ясно на брифинг в МВР. През празничните дни МВР ще подпомага движението и ще има засилени проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, както и за превишена скорост.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:50, 24.04.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Утре, както и в последния почивен ден, пътната полиция ще контролира и подпомага движението на входовете и изходите на големите градове, както и по основните пътни артерии.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: От 16.00 до 20.00 часа ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и натоварените пътища. Като целта е да се повиши безопасността и да се повиши пропускателната способност.

В натоварените участъци ще се следи за неправилно изпреварване и нарушителите ще бъдат санкционирани.

Росен Рапчев, началник на "Пътна полиция" - ГДНП: Стартираме изключително сериозно контрола върху неправоспособни водачи, водачи, които управляват под въздействието на алкохол, наркотични вещества и техните аналози.

На граничните пунктове ще има повече служители, така че да се обработват бързо пътуващите. Повече проверки може да има за пътуващите с автобуси, влакове и самолети.

Росен Желязков, министър на транспорта: С моя заповед от 28 март е повишена степента на готовност за реакция при терористична заплаха - "жълта степен". Това засяга както летищата, така и пристанищата - морски, речни, така и гари, централни автогари.

В нощта срещу Великден ще има ограничения за автомобилите, отправили се към големите манастири, както и около църковните храмове в цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата отново отне шофьорската книжка на Лютви Местан
Прокуратурата отново отне шофьорската книжка на Лютви Местан
В Ереван беше отбелязана 109-годишнината от арменския геноцид
В Ереван беше отбелязана 109-годишнината от арменския геноцид