Мъж нападна ученички на автобусна спирка в Япония

Мъж нападна с нож ученички на автобусна спирка в Япония. Момиченце и мъж са убити, 16 деца и една жена са ранени. Нападателят се е самоубил. Мотивите за нападението остават неясни.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
17:45, 28.05.2019
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Сутрин като всяка друга за момичетата от католическото училище Каритас в град Кавазаки, южно от Токио, който чакали училищния автобус. До момента в който към тях се приближава мъж с нож във всяка ръка и без да издаде и звук, започва яростно да нанася удари. Убити са момиченце на 11 години и мъж на 39 - вероятно баща на едно от децата, според телевизия NHK. Ранените момичета са на възраст между 6 и 12 години.

Тецуро Саито, Директор на католическото училище Каритас: Заради бруталните действия, невинни деца и родители, отгледали децата си с много любов, бяха наранени. Изпълнени сме с огромен гняв и най- дълбока тъга.

Директорът на училището предположи, че децата не са усетили опасността, защото нападателят е действал безшумно. Тялото му е намерено близо до местопрестъплението, той е починал по - късно от рана, която сам си е нанесъл.

;

Подобни нападения в Япония често са извършвани с нож или меч, поради стриктния контрол над огнестрелните оръжия в страната.

Премиерът Шиндзо Абе заяви, че се моли за убитите и обеща да затегне сигурността по маршрутите към училищата.

Шиндзо Абе, министър-председател на Япония: Трява да вземем всички необходими мерки за безопасността на децата.

Президентът Тръмп, който е в Япония изрази съболезнования на близките и заяви, че американският народ скърби заедно с японския.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Европейските лидери се събират извънредно в Брюксел
Европейските лидери се събират извънредно в Брюксел
Европарламентът: Антиевропейската вълна не се случи
Европарламентът: Антиевропейската вълна не се случи