НОВИНИ

Мъж от Кюстендил иска да приеме в дома си бежанците от Елин Пелин

Кюстендилец е готов да приеме в собствения си апартамент семейството бежанци което жителите на Елин Пелин отказаха да приемат и организираха протести. 39-годишният Любомир Иванов живее сам на втория етаж от семейна къща в областния град. Мъжът е предоставил координатите си на Българския червен кръст и Агенцията по бежанците, за да може при необходимост да се свържат с него.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
15:46, 16.02.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Любомир Иванов разказва, че не се притеснява да дели жилището си заедно с бежанците, защото по думите му те бягат от войната и се нуждаят от помощ.

Любомир Иванов: Mислите ли, че тези хора тръгвайки и бягайки от някъде идват тук, за да носят агресия. Напротив. Никой не избира къде да се роди и къде да живее и когато му се случва такъв проблем, той става тръгва и търси подслон.

Мъжът разказва, че жилище му не е луксозно, но е започнал да мести мебелите в него и е осигурил няколко легла за семейството бежанци.

Любомир Иванов: Това са три стаи плюс една кухня, етаж от къща. Започнах да почиствам. За мен не е проблем тези хора да живеят с мен.

Екипът ни не бе допуснат да влезе в апартамента на Любомир Иванов от неговите съседи. Въпреки това, мъжът се надява съседите му, а и жителите на Кюстендил да проявят разбиране за желанието му да помогне бежанците от Елин Пелин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 104 хиляди абонати на Топлофикация-София ще получат неустойки
Над 104 хиляди абонати на "Топлофикация-София" ще получат неустойки
Алексей Петров заяви, че знае кой го е поръчал
Алексей Петров заяви, че знае кой го е поръчал