НОВИНИ

Над 90 пожара бушуват в Гърция, има риск от нови огнища

Трети ден гръцките огнеборци се опитват да потушат пожари в Гърция. Те са над 90 за последните 24 часа. Ситуацията е най-тежка в районите, близо до Атина, на Пелопонеския полуостров и на островите Закинтос и Кефалония в Йонийско море. Много висока четвърта степен на риска от пожар е обявена в областта Атика, както и на островите Крит, Самос, Лесбос и Хиос. Няма съобщения за пострадали българи.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:05, 15.08.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Все още не е потушен огъня в местността Каламос край гръцката столица Атина. Там огънят стигна до къщите не местните жители, които се оплакват от ненавременна помощ.

Константинос Николау, овчар в Каламос: "Какво да кажа, срам ме е от нашата държава. Не знам какво става с животните ми, не ме пускат до тях, не ме пускат даже до оградата."

Само в Каламос работят 180 пожарникари. Продължава Борбата с огъня и в местността Крионери, област Илия. Там също са се включили доброволци. Все още е в сила извънредното положение на остров Закинтос. Частично е овладян пожара в село Свороната на остров Кефалония.

До Солун също пламнаха пожари, но те не застрашават населени места. Висок риск степен 3 е обявена в Коринтия, Беотия, Арголида и островите Лефкада, Корфу, Самотраки, Итака и Паксос. Още по-висока 4 степен за риск от пожар важи за Крит, Самос, Лесбос и Хиос.

Гръцките власти призовават шофьорите да избягват местата на бедствието, за да няма задръствания. Телефонът, на който да се съобщи за възникнал пожар в Гърция е 199. От външното ни министерство препоръчват на тези, които пътуват за Гърция да се информират предварително за обстановката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плановете за удар на Пхенян срещу Гуам остават на хартия
Плановете за удар на Пхенян срещу Гуам остават на хартия
МВР посреща шофьорите на границата с информационни брошури
МВР посреща шофьорите на границата с информационни брошури