НОВИНИ

Намериха в Темза тялото на трети французин, загинал при атаките в Лондон

Френският президент Еманюел Макрон потвърди днес, че трети французин е загинал при терористичната атака на лондонския мост над Темза в събота вечерта, предаде Франс прес. Така жертвите стават 8.

bnt avatar logo
от БТА
14:20, 07.06.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
намериха темза тялото трети французин загинал атаките лондон

Малко преди това британската полиция, която издирваше французин, изчезнал след атаката, съобщи, че е извадила тяло от реката по-надолу по течението ѝ, предаде Асошиейтед прес. Все още не е извършена официално опознаване на тялото, но близките на изчезналия Ксавие Тома са уведомени. Ако самоличността му бъде потвърдена, Тома ще е осмата жертва на терористичната атака с бус и ножове, при която бяха ранени и близо 50 души.
45-годишният Тома вървял с приятелката си по моста, когато терористите започнали да газят хората с буса си. По-рано полицията съобщи, че според някои очевидци Тома може да е бил изхвърлен в реката при удара и да се е удавил. Неговата приятелка бе ударена от буса на терористите и е сериозно ранена.
Досега по данни на френското външно министерство се знаеше, че при терористичната атака са загинали двама френски граждани, а един е изчезнал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атаката в иранския парламент приключи
Атаката в иранския парламент приключи
Няма данни за пострадали български граждани при атаките в Техеран
Няма данни за пострадали български граждани при атаките в Техеран