НОВИНИ

Напрежение и хаос сред бежанците на пристанището в Пирея

За напрежение и хаос сред бежанците на пристанището в Пирея съобщават гръцките медии. Според официална информация на най-голямото пристанище в страната има близо пет хиляди миранти. Те настояват да се отворят границите по балканския маршрут.

bnt avatar logo
от БТА
13:42, 06.04.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света
напрежение хаос сред бежанците пристанището пирея

Мигрантите отказват да напуснат Пирея и да бъдат настанени в приемни центрове, въпреки призивите на властите и автобусите, които всеки ден чакат в района, съобщава гръцката телевизия "Скай". Днес чужденците отново протестираха заради затворените граници по балканския маршрут и перспективата някои от тях да бъдат върнати в Турция.

Телевизията показва кадри как един от разгневените мигранти вдига високо над главата си бебе на няколко месеца. На кадрите се вижда как хората около него изпадат в паника, тъй като не знаят какво ще направи и дали няма да навреди на детето. После бебето се поема от жена, за която се предполага, че е майка му. Събралите се мигранти говорят на висок тон пред журналистите с искане границите да бъдат отворени като заявяват, че няма да приемат да напуснат Пирея.

По-рано днес представителят на координационния център за управление на бежанската криза Йоргос Кирицис поясни, че цел за правителството продължава да е разчистването на пристанището до Великден. Гръцкият в. "Прото тема" съобщава, че мигрантите от Пирея обмислят да протестират пред сградата на парламента като разпънат палатки на площад "Синтагма".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румяна Бъчварова: Продължава издирването на убиеца от кв. Надежда
Румяна Бъчварова: Продължава издирването на убиеца от кв. "Надежда"
Мобилното приложение WhatsApp става непробиваемо
Мобилното приложение WhatsApp става непробиваемо