НОВИНИ

Нинова: Президентът да определи директора на звеното за борба с корупция

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предлага единният орган за борба с корупцията по високите етажи на властта да премине под контрола на президента Румен Радев. Тя настоява звеното да бъде извадено от ДАНС, а директорът му да се определя от държавния глава. Корнелия Нинова обяви тази идея пред симпатизанти на левицата по време на Националния събор на Бузлуджа. На събитието се стекоха над 60 хиляди души от цялата страна.

Вера Александрова
от Вера Александрова Оператор: Любен Бързаков
19:41, 29.07.2017
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Социалисти и симпатизанти на БСП от цялата страна от рано сутринта започнаха да се събират в местността "Историческа поляна" под връх Бузлуджа за празника - 126 - години от началото на организираното социалистическо движение у нас.

Националният събор на БСП премина под мотото "Единни за България, която обичаме". Мото, което определено беше одобрено от всички участници в събора днес.

Тинка Трендафилова: Докрай трябва да бъде единна. Иначе няма да вървят нещата.
Донка Бончева: Като погледнем тук поляната, значи сме единни.

Ако БСП успее да върнем вярата на народа си и чувството за справедливост, то тогава ще изпълни една от мечтите си, сподели Корнелия Нинова. Според нея това може да стане чрез създаване на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта, чийто членове да се избират от парламента с две трети квалифицирано мнозинство.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Нека президентът Радев да отредели директора на това звено за борба с корупцията.

Думите на Нинова, че е време да се сложи край на постпрехода и паралелната държавата, бяха посрещнати с ръкопляскания. Според нея управляващите имитират съдебна реформа. Тя поиска от редовите социалисти да започнат дискусии по този въпрос и да и да излязат с конкретни предложения.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Септември поемаме инициативата и правим онази истинска съдебна реформа, която ще спаси България от мафията и ще направи възможно да имате пенсии, децата ви да живеят спокойно, да ходите на лекар, да можете да работите във фирмите си, да си получавате заплатите и работодателите да не ви наричат търтеи.

Думите на Нинова срещнаха одобрението на присъстващите.

Димитра Георгиева: Харесвам тази партия. Желая наистина успех и да продължават да дават сила и дух на народа.
Калоян Иванов: Идеите на партията се препокриват с това какво младежта искат. Харесва ни природата, интересно ни е да сме тук и да сме заедно.

След речта си Корнелия Нинова тръгна сред хората, които се тълпяха около, защото искаха лично да я поздравят.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През август има опасност от мъртво вълнение в морето
През август има опасност от мъртво вълнение в морето
Тепавица с вода от римски акведукт
Тепавица с вода от римски акведукт