НОВИНИ

Ниска избирателна активност в район „Източен” в Пловдив

Сигнал за предварително откъснат номер на бюлетина подаде наша зрителка от Пловдив. Нарушението е станало в секционна избирателна комисия с номер 20 в район Южен. Екипът ни провери случая. От районната избирателна комисия коментираха, че нарушение има, но е единично.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
19:19, 06.11.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
ниска избирателна активност район източен пловдив

Най-ниската избирателна активност в Пловдив беше в квартал „Източен”, от където дойдоха и сигнали за агитация на език, различен от българския.

Когато отишла да гласува Анна Дързева получила бюлетина с предварително скъсан номер.

Анна Дързева: "Опитаха се да ме убедят, че трябва да скъсат номера предравително. Едва ли не така трябва да изглежда бюлетината, която трябва да бъде попълнена и подадена."

Пред проверяващите от Районната избирателна комисия членовете на секционната комисия са заявили, че случаят е единичен и грешката е поправена.

За разлика от всички останали райони в Пловдив, където през целия ден пред секциите имаше опашки, в Столипиново изборите преминаха вяло. В училище „Пенчо Славейков” по коридорите имаше повече охрана и наблюдатели отколкото избиратели.

Повечето хора с които разговаряхме споделиха, че са гласували и в националния референдум. На въпроса ни дали са разбрали трите въпроса хората не бяха съвсем убедителни.

Въпрос: "Лесно ли се справихте?"

"Аз не знам български комшо"

"Аз не съм учена и не знам"

"Не съм грамотна душа"

В пловдивската прокуратора са подадени две жалби от граждани, които са питани от членове на секционни комисии дали желаят да гласуват в референдума. Не са образувани производства, защото в тези действия няма умисъл за престъпление, постановиха от прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​В Бурса изборният ден най-вероятно ще бъде удължен
​В Бурса изборният ден най-вероятно ще бъде удължен
Как протичат изборите в Буковлък
Как протичат изборите в Буковлък