НОВИНИ

НС подкрепи закупуването на нова бойна техника за армията

Зелена светлина за купуване на нова бойна техника. 4 от 5-те парламентарни групи подкрепиха двата проекта на правителството за модернизацията на армията. Против гласуваха единствено от "Воля".

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:43, 08.06.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

С анекдоти, притчи, сравнения и крилати фрази за новите самолети продължиха и днес дискусиите в пленарната зала.

Елена Аксиева - ПГ на "Воля": Ако ми позволите, ще кажа една българска поговорка: На гол кръст - чифте пищови. Така че ние от "Воля" ви призоваваме наистина да обмислите дали този разход е належащ на този етап.
Юлиан Ангелов - секретар на ПГ "Обединени патриоти": Не се казва "кръст", а "тумбак", ако не ви е известно. Но щом сте решили да внесете чувство за хумор, ще си позволя да ви репликирам с един виц: Защо партия "Воля" била против закупуването на самолети? Защото било отказано на г-н Марешки за сложи бензиностанция в Граф Игнатиево, да зарежда самолети.
адмирал Пламен Манушев - ПГ на ГЕРБ: Имало едно царство, воювали непрекъснато и решили - стига с тия войни, дайте да претопим мечовете, да направим рала и ще има да ядат повече хората. Направили го. Една година се радвали на благоденствие, на втората продължили да го правят, но за тези, които не си претопили мечовете.

После все пак прагматизмът измести красноречието.

бригаден генерал Кольо Милев - ПГ "БСП за България": Дайте да вярваме повече на българските генерали, защото те управляват Българската армия. Аз не вярвам, че един генерал може да се подаде на политически натиск и внушения.
Джейхан Ибрямов - ПГ на ДПС: Ние ще подкрепим така внесения проект и се надяваме в най-скоро време да се запознаем със следващата стъпка, а именно получените вече оферти.

Модернизацията на армията беше подкрепена със 151 гласа "За". Така стана възможно да бъдат придобити 150 бронирани машини за 3 батальонни пехотни групи, както и 16 нови бойни самолета на два етапа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И Пол Маккартни се обяви в защита на кравата Пенка
И Пол Маккартни се обяви в защита на кравата Пенка
​Петима ветерани от МКС посетиха папа Франциск във Ватикана
​Петима ветерани от МКС посетиха папа Франциск във Ватикана