НОВИНИ

Няма терористи сред пътниците на катастрофиралия египетски самолет

Катастрофата на самолета на египетските авиолинии продължава да бъде обвита в мистерия. Новината, че са открити черните кутии на машината, не беше потвърдена от египетските власти. Четвърти ден продължава издирването на останки от разбилата се в Средиземно море машина. На борда на полет ем ес 804 от Париж за Кайро имаше 66 души - всички те загинаха.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:40, 22.05.2016
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Техническа грешка или атентат - следователите продължават да не могат да отговорят на този въпрос. Все още няма потвърждение, че действително са открити черните кутии на самолета, както беше съобщено вчера, а само те могат да дадат отговори за причината за катастрофата.

Запис от разговор между пилота и швейцарски диспечер, в момента, в който самолета прелита над Цюрих:

"Всичко е наред, летите на правилната височина", казват от летището. В този момент все още няма никакви индикации, че на борда на самолета има някакъв проблем.

Мохамед Замзам, бивш служител на Египетските авиолинии: Няма начин да не бъдат открити черните кутии - има специална технология, с която се издирват под вода. Само когато научим какво са записали те, ще можем да правим някакви заключения за причините за трагедията.

Продължава анализът на всички сигнали от машината, както и на документацията на екипажа и пасажерите. Новината, че на борда на самолета е имало дим няколко минути, преди той да изчезне, също не дава ясна индикация каква е била причината за аварията - бомба или техническа неизправност. Френският външен министър Жан-Марк Еро заяви, че нито една от хипотезите не може да бъде отхвърлена.

Сред пътниците или екипажа няма хора от черните списъци на терористи. Засега нито една екстремистка групировка не е поела отговорност за катастрофата.

Роднините на загиналите ще получат обезщетения в размер на между 150 и 175 000 долара, ако се окаже, че авиокомпанията не е предприела всички мерки за предотвратяване на катастрофата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Броят на младите учители расте
Броят на младите учители расте
Мащабен ремонт на площад „Централен“ в Пловдив
Мащабен ремонт на площад „Централен“ в Пловдив