НОВИНИ

Обявиха грипна епидемия във Враца, от утре и в Монтана

От днес РЗИ-Враца обявява грипна епидемия на територията на област Враца, съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

bnt avatar logo
от БТА
16:32, 28.01.2019
Чете се за: 00:37 мин.
Още
обявиха грипна епидемия враца монтана

От утре, 29 януари, РЗИ-Монтана обявява грипна епидемия на територията на област Монтана. Учебните занятия в училищата в областта се преустановяват за периода от 29.01.2019 г. до 04.02.2019 г. До второ нареждане в областите Враца и Монтана се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

РЗИ-Хасково удължава срока на предписаните противоепидемични мерки на територията на област Хасково до 30.01.2019 г. Учебните занятия в областта се преустановяват до 30.01.2019 г. включително.

На заседание на Регионалната комисия за борба с грипа и ОРЗ РЗИ-Ямбол е взело решение за удължаване на грипната епидемия на територията на област Ямбол. Противоепидемичните мерки остават в сила. Поради спадане на заболяемостта в тази възрастова група, е взето решение за възстановяване на учебната дейност, считано от 29.01.2019 г.

Към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на следните области: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Софийска област, София-град, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откраднаха картина на Архип Куинджи от Третяковската галерия
Откраднаха картина на Архип Куинджи от Третяковската галерия
Катастрофа на столичния бул. Черни връх затрудни трафика
Катастрофа на столичния бул. "Черни връх" затрудни трафика