НОВИНИ

Владислав Горанов: Бюджет 2017 е консервативен и изпълним

Държавният бюджет за 2017 беше одобрен на извънредно заседание на Министерския съвет днес. Той е консервативен и изпълним - така го определи финансовият министър Владислав Горанов.

владислав горанов бюджет 2017 консервативен изпълним
bnt avatar logo
от БНТ
15:34, 31.10.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

За догодина се предвиждат повече средства за образование, отбрана и здравеопазване. Днес министрите гласуваха и бюджетите на общественото осигуряване и на Здравната каса. За догодина икономическият растеж е заложен да бъде 2,5% , а дефицитът от 1,4%.

Минималната работна заплата се увеличава от 1 януари на 460 лева. Пенсиите ще се повишат с 2,4% от 1 юли. Увеличава се и осигурителната вноска за пенсия с 1%. В социалната сфера догодина се предвижда и майките, върнали се на работа преди навършване на 1 година на детето им, да получават 50% от обезщетението за майчинство.

Владислав Горанов - министър на финансите: Той е консервативен, изпълним и съставен в условия на положителен икономически растеж, нещо, което ни дава дава основание да сме умерени оптимисти, че ще може да се изпълни в цялост, в начин, който е приет а дори и по-добре. Какво значи по-добре? Това значи ако прогнозите за икономически растеж бъдат надминати, всеки лев допълнително, който постъпи в хазната, ще послужи за намаляване на дефицита
Петър Москов - министър на здравеопазването: Разширява се обхватът и на самия обем на профилактичните прегледи, увеличават се и диспансерните прегледи при личните лекари, увеличава се при специалистите допълнителен професионален преглед се изисква от тях.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежът, обвинен в побой над лекарка, остава в ареста
Младежът, обвинен в побой над лекарка, остава в ареста
По време на акция Зима ще има безплатни профилактични прегледи на автомобили
По време на акция "Зима" ще има безплатни профилактични прегледи на автомобили