НОВИНИ

Оланд: Държавата ще направи всичко, за да не попречат стачките на Евро 2016

Френският президент заяви, че държавата ще вземе всички мерки в отговор на стачките, които разтърсват страната преди откриването на Евро 2016. Франсоа Оланд призова профсъюзите да проявят отговорност. Техните лидери засега нямат намерение да спрат протестите.

bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 10.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Френските власти обещаха да осигурят придвижването на зрителите за откриването на футболното първенство, както и събирането на боклуците. Тази вечер се очакват 80 000 зрители за началния мач Франция - Румъния на Стад дьо Франс. Стачката в железниците продължава, но оттам също обещаха да осигурят допълнителни влакове между предградията и Париж.

Кметът на Париж Ан Идалго обеща, че боклукът във френската столица ще бъде прибран, въпреки стачката на служителите по чистотата. Френският президент Франсоа Оланд отправи остро предупреждение към вкички, които могат да попречат на нормалното протичане на първенството. "Ще бъда извънредно внимателен и бдителен и ако се налага да се вземат решения, те ще бъдат взети", каза президентът в южна Франция. В отговор на въпрос той каза, че не се придвижда изпращане на военни, но допъбни, че обществените услуги ще бъдат гарантирани и държавата ще изпълни всички задълженията си. Силите на реда са в повишена готовност. По време на Евро 2016 се очакват около два милиона и половина посетители. Осем месеца след атентатите в Париж мерките за сигурност са изключителни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Игли срещу гларусите във Варна
Игли срещу гларусите във Варна
Барак Обама подкрепи Хилари Клинтън
Барак Обама подкрепи Хилари Клинтън