НОВИНИ

Осуетен е опитът за преврат в Турция

Опитът за преврат в Турция се провали, заяви првицепремиерът Мехмет Шимшек в кратко интервю по телефона за американския телевизионен канал Си Ен Ен.Турски високопоставен представител, цитиран от Ройтерс, заяви, че бомбените нападения срещу парламента в Анкара продължават.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
04:36, 16.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:27 мин.
По света
осуетен опитът преврат турция

"Опитът за преврат в Турция се провали. Правителството напълно контролира ситуацията", каза Шимшек. Мнозина въвлечени /в опита за преврат/ военни бяха арестувани в Анкара, добави той.

Тринадесет войници са били арестувани близо до президентския дворец в турската столица, а 50 са били задържани в Истанбул във връзка с опита за преврат, предаде телевизия Ен Ти Ви. Мухарем Кьосе, бивш юристконсулт в армията, бе идентифициран като ключовата фигура зад опита за преврат, предаде Анадолската агенция.

Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че ситуацията е овладяна и че армията остава под контрола на началника си Хулуси Акар, който не е на страната на пучистите.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви в телефонно интервю за новинарски канал, че остава държавен глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили. Той кацна рано тази сутрин в Истанбул.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хронология на нощта в Турция
Хронология на нощта в Турция
ЕС призовава за бързо връщане към конституционния ред в Турция
ЕС призовава за бързо връщане към конституционния ред в Турция