НОВИНИ

От днес влиза в сила новият график за движение на влаковете в страната

От днес влиза в сила новият график за движение на влаковете на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД. В повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение, съобщиха от дружеството.

bnt avatar logo
от БТА
09:50, 09.12.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
влиза сила новият график движение влаковете страната

При изготвянето на новата транспортна схема, националният железопътен превозвач всяка година съгласува движението на бързите и пътническите влакове с областните и общинските администрации по места. Това се прави с цел подобряване на транспортното обслужване на населението, затова и голяма част от направените промени в новия график за движение на влаковете са съобразени с постъпили предложения от тяхна страна, съобщават от БДЖ.

Друга част от промените са свързани с обосновани искания на редовни клиенти, а трети - с повишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав. През следващата година ще се запази обемът на превозите, заложен в сключения договор с държавата за извършване на обществени превозни услуги.

Превозът на пътници ще се извършва с общо 572 влака, от които - 16 международни бързи влака (като 4 от тях ще се движат само през летния сезон), 78 бързи влака (5, от които ще се движат само в определени дни от седмицата), 136 пътнически влака и 342 крайградски пътнически влака.

Разписанието на влаковете можете да следите на интернет страницата на БДЖ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британски медии: Тереза Мей ще отложи гласуването за Брекзит
Британски медии: Тереза Мей ще отложи гласуването за Брекзит
Татяна Дончева: Алтернативата не самовъзниква без никакви усилия
Татяна Дончева: Алтернативата не самовъзниква без никакви усилия