НОВИНИ

От нашите пратеници в Рио: Дънекова вероятно ще прекрати спортната си кариера

По-всяка вероятност Дънекова ще прекрати спортната си кариера, каза тя пред нашите пратеници в Рио. Заради положителната допинг проба е отстранена от Олимпиадата. Твърденията за конспирация са абсолютно спекулативни, каза спортният ни журналист Камен Алипиев. Докторът на нашата делегация на Олимпиадата също отбеляза, че няма как да се появи намереното вещество, без да е приемано. Спортният министър пък бе категоричен, че допинговият скандал оронва престижа на страната ни.

bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 12.08.2016
Чете се за: 00:19 мин.
По света

Рекордьорката ни на 3000м стипълчейз е била тествана за допинг след пристигането си в Рио де Жанейро, и той е бил отрицателен. Два дни по-късно допинг ченгетата правят нов тест и той дава наличие на еритропоетин, така наречения кръвен допинг. Тази проба първо дава отрицателен резултат, но заради съмнения е връщана няколко пъти и в крайна сметка се оказва положителна.

Според променените правила на Световната антидопингова агенция от 2015 г. първа положителна проба се наказва с 4 години лишаване от състезателни права, а не както беше преди това – 2 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антидопинговият център: Спортистите ни са преминали обучение за замърсени храни
Антидопинговият център: Спортистите ни са преминали обучение за замърсени храни
Докосни галерията с картини за незрящи
"Докосни галерията" с картини за незрящи