НОВИНИ

Отбраната на САЩ ще създава космически военни сили

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс обяви създаването на Космически сили след изразеното от президента Тръмп желание САЩ да имат превес в Космоса.

bnt avatar logo
от БТА
20:36, 09.08.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света
отбраната сащ създава космически военни сили

"Настъпи моментът да напишем следващата глава от историята на нашите въоръжени сили, да се подготвим за следващото бойно поле, където най-добрите и най-смели американци ще бъдат призовани да осуетят и победят нова вълна от заплахи срещу нашия народ и нашата държава. Настъпи моментът да създадем Космическите сили на САЩ", заяви Пенс пред военни в Пентагона.

Той добави, че вече се води подготовка тези Космически сили да станат шестият вид въоръжени сили на САЩ, заедно със сухопътните, военновъздушните, военноморските, морската пехота и бреговата охрана, както нареди Тръмп през май.

Тъй като създаването на нов вид въоръжени сили трябва да се одобри от Конгреса, Пенс заяви, че процедурата ще премине поетапно, като целта е Космическите сили да бъдат създадени до 2020 г.

Той поиска от Конгреса да одобри допълнителен бюджет от 8 милиарда долара за следващите пет години. В момента за космоса отговарят военновъздушните сили на САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредно положение в Розенхайм заради бушуващ с часове горски пожар
Извънредно положение в Розенхайм заради бушуващ с часове горски пожар
Марокански и турски самолет се сблъскаха на летище Ататюрк
Марокански и турски самолет се сблъскаха на летище "Ататюрк"