НОВИНИ

Отпускат близо 6 млн. лв в подкрепа на общински болници и ДКЦ-та

Столична община продължаваме подкрепата за общинските болници и започва инвестиции в доболничната помощ. Близо 6 млн. лв ще бъдат инвестирани тази година в общински болници и диагностично-консултативни центрове (ДКЦ). Общо 15 ДКЦ-та получават средства за ремонт и закупуване на ново оборудване. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на новото оборудване за отделението по неонатология в общинската Първа АГ болница „Света София“. На проверката присъстваха и зам.-кметът по направление здравеопазване Дончо Барбалов и председателят на постоянната комисия по здравеопазване д-р Веселин Милев.

отпускат близо млн подкрепа общински болници дкц
bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 27.07.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

През последните години в общинската болница „Св.София“ са направени инвестиции за над 1.8 млн. лв. Ремонтирани са отделенията по неонатология, патологична бреме, регистратурата и централно фоайе, както и е закупено ново оборудване.

Тази година са инвестирани около 1 млн. лв в болницата. Закупени и доставени са 10 неонатологични легла за новородени деца, които са в ранния адаптационен период. В момента се извършва и ремонт на покрива на сградата.

Предвижда се ремонт на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза, закупуване на ново оборудване – мамограф, ехограф и лапароскопско оборудване на операционния блок. В Първа АГ болница от началото на годината са се родили 1370 бебета.

По програмата на Столична община за ин витро до момента има 9 родени бебета, от тях 5 момичета и 4 момчета, като последните две са близначета. Годишно Столична община отделя 70 000 лева за програмата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Противоречиви реакции в НС след решението на съда за Истанбулската конвенция
Противоречиви реакции в НС след решението на съда за Истанбулската конвенция
Втори въззивен съдебен състав потвърди 10-годишната присъда на ген. Кирчо Киров
Втори въззивен съдебен състав потвърди 10-годишната присъда на ген. Кирчо Киров