НОВИНИ

Падналият в асансьорна шахта, направил опит да излезе от заседналото съоръжение

Първоначалната проверка на полицията и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е показала, че пострадалия мъж е спрял принудително асансьора, защото му се е сторило, че е пропуснал етажа си.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
17:34, 16.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Нов инцидент с асансьор в София. Седемдесет и пет годишен мъж пострада като падна в шахта на асансьор в столичния квартал "Света Троица". Според собствените му свидетелски показания, той е натиснал бутон "стоп" на асансьора и съоръжението е заседнало между четвъртия и петия етаж. Възрастният мъж се е опитал сам да излезе от асансьора, при което се е подхлъзнал и е паднал в шахтата.

Той е откаран в "Пирогов" с контузия на крака и главата, но състоянието му е стабилно, увериха от болничното заведение.

Първоначалната проверка на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор е показала, че асансьорът е работел нормално. Предстоят обаче още технически експертизи като засега съоръжението е спряно от работа. Днес, от ведомството са изпробвали системата за мобилна връзка на асансьора и се е оказало, че тя работи. Пострадалият обаче не е потърсил чужда помощ, обясниха още от агенцията. Оттам също така посъветваха хората да не се опитват сами да излизат от блокирани кабини, защото 90% от нещастните случаи се дължат на такива опити.

Съседка на възрастният мъж обясни пред "По света и у нас", че асансьорът е ремонтиран скоро. Преди това той две-три години не е работил. Също така каза, че съоръжението не е работило гладко, спирало е и тръгвало рязко и много шумно.

Предстоят още проверки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирландският премиер подари детелини на семейство Тръмп
Ирландският премиер подари детелини на семейство Тръмп
Почти няма безработица в ромския квартал в Симитли
Почти няма безработица в ромския квартал в Симитли