НОВИНИ

Парламентът събра кворум от втори опит и започна работа

Парламентът започна работа от втория опит за събиране на кворум. В пленарна зала се регистрираха 135 народни представители.

bnt avatar logo
от БТА
09:42, 28.09.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Парламентът събра кворум от втори опит и започна работа

В програмата за днес са промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина на второ четене. Беше предвидено разглеждане и на промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация на първо четене, но отпадна по предложение на ДПС, подкрепено и от ГЕРБ.

Рамадан Аталай от ДПС поиска отлагане с мотива, че предложенията в законопроекта са неприемливи не само за опозицията, но и за цялата общественост.

Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви, че законопроектът е подкрепен от всички общини и предложи той да бъде обсъден в зала, за да се чуят аргументите, пък ако от ДПС искат, отново могат да предложат отлагането му.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов също заяви, че законопроектът има широка подкрепа и по никакъв начин няма да създаде усещане за репресивни механизми. Той обаче предложи точката да не бъде обсъждана днес.

В парламентарния контрол от 11 ч ще участват вицепремиерът Красимир Каракачанов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управата на Маринела с обяснение за затварянето на хотела от НАП
Управата на "Маринела" с обяснение за затварянето на хотела от НАП
Силен вятър блокира фериботи в Турция, гръцкият морски транспорт се нормализира
Силен вятър блокира фериботи в Турция, гръцкият морски транспорт се нормализира