НОВИНИ

Пхенян иска съвместно разследване с Малайзия на убийството на Ким Чен-нам

Северна Корея поиска от властите в Малайзия да бъде проведено съвместно разследване на обстоятелствата около смъртта на "гражданин на Северна Корея" на 13 февруари на международното летище на Куала Лумпур, предаде ТАСС, цитирайки днешно съобщение на официалната севернокорейска агенция КЦТА.

bnt avatar logo
от БТА
10:26, 23.02.2017
Чете се за: 00:42 мин.
По света
пхенян иска съвместно разследване малайзия убийството ким чен нам

За тази цел Пхенян е готов да изпрати в Малайзия "група квалифицирани юристи". В съобщението се казва още, че КНДР, която няма да позволи на никого да накърнява престижа на страната, "внимателно ще следи действията на Малайзия".

Служител на посолството на КНДР в Малайзия е идвал на летището на Куала Лумпур в деня на смъртта на Ким Чен-нам, заварен брат на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, съобщи днес телевизионният канал "Ченъл нюз Айша", цитиран от ТАСС.

"Дипломатът е попаднал в обсега на камерите за видеонаблюдение, инсталирани на летището. Той е изпращал там четирима граждани на КНДР, отпътували за родината си, които са заподозрени за причастие към убийството на Ким Чен-нам", съобщава тв каналът, цитирайки източник от полицията на Малайзия.

Вчера шефът на полицията Халил Абу Бакар каза, че правоохранителните органи на Малайзия искат да разпитат още двама души по делото за смъртта на Ким Чен-нам - служител на посолството на КНДР и на севернокорейската авиокомпания "Еър Корьо".

По делото за смъртта на Ким Чен-нам има още най-малко осем заподозрени. Четирима от тях, включително гражданки на Виетнам и Индонезия, гражданин на Малайзия и гражданин на КНДР, вече са задържани, а още четирима севернокорейци за напуснали Малайзия в деня на убийството и вече са в Пхенян.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повишена радиация от неустановен източник е отчетена в Европа
Повишена радиация от неустановен източник е отчетена в Европа
НАП връща данъци на млади семейства с ипотечен кредит
НАП връща данъци на млади семейства с ипотечен кредит