НОВИНИ

Почистването на софийското корито на река Искър ще приключи по-рано

Софийското корито на река Искър ще бъде почистено с 20 дни по-рано от предвиденото. Участъкът от реката, който преминава през София не е бил почистван от почти 50 години.

БНТ2-София
от БНТ2-София
05:09, 31.08.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Петкилометровият участък на река Искър - от Чепинско шосе до Летището ще е изчистен до 20-и септември. Отстраняването на дървета и храсти от речните корита е основна мярка срещу наводнения.

Инж. Иван Дечев, управител на фирмата изпълнител на проекта: "Досега сме извозили около 60 хиляди кубика строителни отпадъци, земни почви и наноси. В строителните отпадъци намирахме части от асфалт, битум, всякакви строителни отпадъци."
Йорданка Фандъкова, кмет на София: "Призовавам всички граждани на София и фирмите, които изпълняват обекти да не си позволяват, да изхвърлят строителните отпадъци тук, за да не дадат някой лев на депото. По простата причина, че това е за всички."

Всяка година Столичната община чисти между 50 и 100 километра речни корита. През следващата седмица започва и почистване на реките, които преминават през централната градска част – Перловска и Владайска.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Какви са шансовете на България да приюти Европейската агенция по лекарствата
​Какви са шансовете на България да приюти Европейската агенция по лекарствата
Четирима души са приети в Пирогов след свада между българи и роми в София
Четирима души са приети в "Пирогов" след свада между българи и роми в София