НОВИНИ

Простихме се с колегата Иван Тодоров

Днес се простихме с колегата Иван Тодоров - главният инженер на БНТ. Той загина, следвайки мечтата си да изкачи връх Хан Тенгри между Киргизстан и Казахстан. Иван участваше в екипите, изградили новинарския комплекс на телевизията. Беше основна фигура и в изграждането на всички студиа на БНТ на последните пет олимпийски игри.

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 30.08.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Различен, всеотдаен, усмихнат. Изпратен с любов. Иван Тодоров беше професионалист и ще остане в историята на БНТ като един от най-добрите ѝ инженери.

Камен Алипиев - журналист: Иван беше не само един истински приятел и много свестен и добър човек, но беше в сърцето на всички технологични промени в телевизията в последните години. Аз мисля, че неговата липса тепърва ще се усеща тука занапред и много хора ще разберат какво е означавал Иван Тодоров за телевизията.
Вяра Анкова - генерален директор на БНТ: Един от най-искрените хора, които познавам, страхотен професионалист и колега. Голяма част от това, което представлява БНТ като технологично обновление, е благодарение на него и неговите усилия.
Методи Манченко - главен продуцент на продуцентски център "Спорт": Губим приятел, човек и най-вече един безкраен професионалист, който ще липсва много на БНТ.
Росица Господинова - отговорен видеомонтажист: За професионализма му всеки би казал, че е невероятен, но за мен най-важното нещо беше, че той беше един добронамерен човек.
Боряна Тончева - програмен директор на БНТ HD: Иван беше нашето техническо богатство и нашият технически гений. Тук на този свят той беше малко на чуждо място, той не беше като нас всички, беше различен, много ценен, страхотен събеседник и съм сигурна, че той сега е на едно по-добро място. Мисля, че така се чувствам по-добре, когато го знам.

Покоряваше върхове, а с човечността си ще остане пример за мнозина. Поклон пред светлата му памет!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две лица са разпитани по повод изчезването на 25-годишния Адриан
Две лица са разпитани по повод изчезването на 25-годишния Адриан
Бракониери изсякоха 240 борчета край дупнишкото село Бистрица
Бракониери изсякоха 240 борчета край дупнишкото село Бистрица