НОВИНИ

ВАС обсъди проекта на БСП за антикорупционния закон

Председателят на Върховния административен съд Георги Колев не се ангажира с оценка кой от двата антикорупционни закона - този на ГЕРБ или този на БСП, е по-добър. По инициатива на левицата, той обсъди с ръководството на партията техния проект.

bnt avatar logo
от БНТ
19:19, 30.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Корнелия Нинова определи препоръките му като разумни. Идеята на БСП - новият орган за борба с корупцията по високите етажи на властта да има разследващи функции, е възможна, смята Колев, но подчерта, че това е въпрос на политическо решение.

Според него левицата трябва да прецизира и правилата, по които президентът ще назначава председателя на агенцията.

Георги Колев - председател на Върховния административен съд: Това е възможно, стига тази агенция да бъде включено в кръга на органите, в които президентът има такива правомощия. Не е изключено, но това е един от въпросите, по които ще предоставим писмено становище, малко е по-сложно.
Корнелия Нинова - председател на БСП: Друга препоръка да предвидим много точна процедура за съхраняване и унищожаване на събраната информация от разследващите агенти, за да няма злоупотреба с тази информация. Да има много точно разписани правила как тя се съхранява, кой отговаря, кога се унищожава, в какъв срок и т.н.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на Силистра чакат първите сметки с новата по-висока цена на водата
Жителите на Силистра чакат първите сметки с новата по-висока цена на водата
30 години от рекорда на Стефка Костадинова
30 години от рекорда на Стефка Костадинова