НОВИНИ

Подготвят се още големи протести в Румъния

Ситуацията в Румъния в момента е спокойна. Над 220 хиляди души са били вчера по улиците. Очаква се в следващите дни да има повече в хора, а в неделя се очаква най-големият протест. Това каза за БНТ Стилян Деянов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:51, 03.02.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Ако не се стигне до разделение в самата партия, правителството има много стабилно мнозинство, няма никакъв интерес от предсрочни избори. Твърде малко вероятно е правителството само да се откаже, въпреки натиска на ЕК. Цялата предизборна кампания на това правителство беше тъкмо върху опорни точки като "Сорос плаща на протестиращите", "чужденците ще превземат Румъния" и всякакви такива националистически лозунги, така че това едва ли ще стресне правителството.

Според Деянов вотът на недоверие плануван от опозицията няма никакъв шанс. Няма мнозинство в парламента. Министърът на бизнес средата е подал оставка, но той не е част от управляващата партията, нито от коалицията.

Имало е и няколко оставки от самата партия. Заместник министър, държавни секретари напуснаха и казаха, че не могат да участват в такова престъпно правителство. Това е шанс за разделение в партията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стартират състезанията за Световната купа по сноуборд в Банско
Стартират състезанията за Световната купа по сноуборд в Банско
Бивши социални министри за тънкостите в социалната политика
Бивши социални министри за тънкостите в социалната политика