НОВИНИ

Полицейска акция в Брюксел, търсят заподозрени за атентатите в Париж

ПОСЛЕДНИ РАЗВИТИЯ: В Брюксел продължава антитерористичната операция срещу заподозрени в съучастие в атентатите в Париж. Убит е единият от заподозрените, който е бил въоръжен с автомат. Издирват се други двама, които вероятно се намират в апартамент, обкръжен от полицията. Властите не дават почти никаква информация и помолиха медиите и гражданите да правят същото.

Владислав Велев
от Владислав Велев
20:03, 15.03.2016
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Белгийската столица Брюксел отново беше вдигната под тревога от терористична заплаха. Антитерористична операция предизвика престрелка между белгийски и френски полицаи и заподозрени в съучастие в атентатите в Париж. Четирима полицаи са ранени, издирват се поне двама въоръжени мъже. Какво е известно за издирваните и как продължава операцията?

Един от полицаите е тежко ранен, съобщи кореспондентът на БНТ в Брюксел Владислав Велев. Той каза също, че "изглежда един от издирваните вече е неутрализиран".

- Той е заловен. може би не е убит, а е ранен, - каза кореспондентът на БНТ и подреди нещата по хронология. - Съвместна акция на белгийската и френската полиция. Около 3 часа следобед в квартала Фуре са започнали да обискират жилищна сграда. От там полицаите са били посрещнати с изстрели.

;

В сградата се били барикадирали двама от издирваните. Твърди се, че единият от издирваните, който е бил заловен е държал автомат Калашников. За разлика от полицейските акции в Париж преди време, тази акция не се е предавала пряко по телевизията и властите са помолили хората да не пускат в социалните мрежи информация за да не се улеснява бягството на издирваните.

Издирваните при тази операция са били свързани с терористичните актове в Париж от 13 ноември, но сред тях не е издирваният Салах Абделслам, който се смята, че е мозъкът на операциите.

По време на операцията са евакуирани едно училище и детска градина.

Има раздвижване в този район. не е ясно точно какво става. За другия издирван изглежда е пуснато следово куче в сградата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необходими са законови мерки в борбата с нелегалните гонки
Необходими са законови мерки в борбата с нелегалните гонки
За Деня на потребителя - гише на пътника за 1 ден
За Деня на потребителя - "гише на пътника" за 1 ден