НОВИНИ

Полицията в Хамбург поиска подкрепления заради протестите

Полицията в Хамбург поиска подкрепления от другите части на Германия, тъй като не може да се справи с демонстрациите и сблъсъците с протестиращи по време на срещата на върха на Г-20, заяви говорител на силите за сигурност

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:43, 07.07.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
полицията хамбург поиска подкрепления заради протестите

Полицията, която вече е подсилена от сили от други щати, както и от съседна Австрия, отправи молбата на първия ден от двудневната среща, на която присъстват редица световни лидери като Доналд Тръмп и Владимир Путин.

В същото време около 350 демонстранти се опитаха да пробият полицейския кордон и да влязат в зоната за сигурност, създадена около мястото на провеждане на форума. От полицията съобщиха, че силите за сигурност са използвали сълзотворен газ и палки, за да спрат тълпата. Властите съобщават, че в рамките на протестите са чупени витрини на магазини, подпалвани са автомобили, хвърляни са коктейли „Молотов“ и са блокирани пътища. Също така са били спукани гумите на автомобил на канадската делегация, а един от прозорците на консулството на Монголия е бил счупен.

Според организаторите на демонстрациите, които проведоха пресконференция в един то медийните центрове в града, полицията превишава правомощията си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима ранени след първото надбягване с бикове в Памплона
Трима ранени след първото надбягване с бикове в Памплона
Италиански Юрофайтър се включват към охраната на нашето небе
Италиански "Юрофайтър" се включват към охраната на нашето небе