НОВИНИ

Посолството на България в Будапеща е съдействало на чакащи българи на границата

След подадени малко преди полунощ срещу първи април сигнали в Министерството на външните работи за забавяне на около 20 автобуса с български граждани на ГКПП "Хоргош-Рьоске" на сръбско-унгарската граница, посолството на България в Будапеща е оказало незабавно съдействие на чакащите ни сънародници, съобщиха от външното ведомство.

посолството българия будапеща съдействало чакащи българи границата
bnt avatar logo
от БНТ
13:55, 01.04.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

След осем разговора с главния дежурен на МВР-Унгария е установено, че от март на граничните пунктове на Унгария се извършва постоянна операция "Сухопътни граници 2018". Това важи особено за уязвимите за миграционен натиск направления. Операцията включва тотална проверка на всички моторни превозни средства, влизащи в страната от Сърбия. Властите обръщат особено внимание на ТИР-автомобили и автобуси.

Това е причината за забавянето на автобусите с българи, сред които и ученици. МВнР е уведомило своевременно подалите сигнала за операция "Сухопътни граници 2018".

От ведомството напомнят, че отбелязването на католическия Великден, намаленият брой служители на граничен контрол и парламентарните избори в Унгария на осми април също може да утежнят преминаването през страната. ГКПП "Хоргош-Рьоске" е върху основната пътна артерия, водеща от България към Виена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветанов:Трябва да се числим към евроатлантическата общност, а не към евразийска
Цветанов:Трябва да се числим към евроатлантическата общност, а не към евразийска
Земетресение на ирано-иракската граница с магнитуд 5,4
Земетресение на ирано-иракската граница с магнитуд 5,4